1. Home
  2. »
  3. Nieuws
  4. »
  5. Verslagen
  6. »
  7. Behendigheid Wedstrijd Almere

Behendigheid Wedstrijd Almere

Honden parcours en de hoofdprijs
Een gezellige dag met Monique en Binky en er zouden nog wat mensen van de hondenclub naar Almere komen voor een wedstrijd, waarbij honden een parcours afleggen. Geen idee, wat dit verder gaat betekenen en ik besluit om me te laten verrassen.

Al vroeg op de zaterdagochtend zitten Monique en ik met de altijd enthousiaste Binky in de auto op weg naar Almere, bepakt en bezakt met drinken, eten, stoeltjes en spulletjes voor Binky. De doelstelling van de dag is, om vooral niet als laatste te eindigen. Uiteraard heb ik hier geen enkele invloed op buiten het feit, dat ik hen flink kan aanmoedigen. Hoe anders kan het lopen………

Na een kennismakingsrondje met de andere leden van de hondenclub gaan we ons oriënteren op het af te leggen parcours. Gelukkig zijn er veel tips van de ervaren honden parcours trainingsgenoten. Binky staat klaar om te starten en besluit om eerst mij een begroetingsknuffel te komen geven, okay we starten gewoon een minuutje later. Heerlijk om te zien, hoeveel lol hij heeft in het afleggen van het parcours en zet samen met Monique een leuke eerste ronde neer. Achteraf blijkt dit goed genoeg te zijn voor de 21e plek. Doelstelling bereikt ☺

Uiteraard gaan we ook even naar de ervaren honden trainingsgenoten kijken om te zien hoe zij het ervan af brengen. Ik heb ervan genoten om te zien hoe goed al de honden kunnen samenwerken met hun bazen en met veel lol en gedrevenheid de ene hindernis na de andere nemen. Binky mag ondertussen zijn tweede ronde gaan lopen. Ergens in de wedstrijd besluit hij dat het wel erg leuk is om even op mij af te stormen om me een flinke knuffel te geven. Oeps ……….. Monique en clubgenoten weten hem snel weer in de wedstrijd te krijgen en samen maken zij hun rondje af.

In alle wijsheid besluit ik, dat het laatste rondje wat Binky gaat lopen maar beter niet in mijn bijzijn kan gebeuren. De derde ronde blijf ik ook lekker bij de tent zitten en kijk naar de verrichtingen van andere honden in ring 3 en 4. Zie ik het goed ………….

O jee, daar komt Binky aan. Ik vraag aan Hilde, ´de wedstrijd is toch nog niet begonnen? Daar loopt Binky´. In een sneltreinvaart komt hij op ons af. Een dikke lik en een knuffel is mijn beloning. Even later volgt ook Monique. Ik vraag haar, of zij het wedstrijdparcours al hebben afgelegd. Daar waren zij inderdaad mee bezig, totdat Binky besloot om mij tijdens de wedstrijd te zoeken en me wist te vinden voor de tent. Alle records heeft hij gebroken, wat kan hij rennen zeg!

We besluiten om nog even het terrein te verkennen en de stands te bekijken. Ik zie nog wat spulletjes bij de loterij op tafel liggen. Het lijkt me een goed idee om de organisatie te steunen en loten te kopen. De witte enveloppe wordt opengescheurd en wat is de verrassing. Ja, de hoofdprijs. Ik ben een DVD recorder, tandpasta en draagtas rijker.

Wat een verrassend verlopen dag en nu ben ik vooral benieuwd naar alle foto´s, die geschoten zijn.

Hartelijke groet en misschien tot de volgende keer,

Leonie