Flyball

Flyball

Flyball is een teamsport: een estafetterace tussen twee teams van vier honden. Een flyballbaan bestaat uit vier hindernissen met daarachter een flyballapparaat.

Een Flyballwedstrijd: twee banen naast elkaar, vier dolenthousiaste honden, die om beurten over de hordes springen, vervolgens een bal uit het flyballapparaat weten op te vangen en deze, wederom over de hordes, zo snel mogelijk naar de bazen terugbrengen. Het team die dit het snelst heeft voltooid, wint.

Flyball ziet er snel en vrolijk uit: bazen en honden die samen veel plezier beleven.
Voordat het zover is, gaat er heel wat training aan vooraf. De honden moeten leren om een bal te leren vangen, zelfstandig alle hindernissen te nemen, het flyballapparaat te bedienen en, wáár ze de bal ook oppakken, de hindernissen weer opzoeken om terug te keren.
Uiteindelijk moeten ze er aan wennen dat er een andere hond klaar staat om te vertrekken als ze de finishlijn zijn gepasseerd. En niet onbelangrijk: dat er parallel aan hun baan een hond van het andere team rent, springt en een bal vangt.

Flyball

Dit alles wordt stap voor stap opgebouwd, waarbij het plezier van baas en hond voorop staat. Voor flyball zijn een aantal zaken onontbeerlijk, zoals een balgekke hond, een gewone halsband of een tuig en veel geduld en enthousiasme.

Voor wie

Flyball is mogelijk voor hondenbezitters met:

  • honden van 1,5 jaar en ouder;
  • honden, die minimaal de GH2 cursus hebben gevolgd of op dat niveau kunnen luisteren;
  • honden, die een beetje balgek zijn.

N.B. Tijdens de training mag de hond geen slipketting of halfcheck band dragen.

Deze cursus bestaat uit 12 lessen.
De kosten van de cursus bedragen € 60,-.

Neem voor meer informatie contact op met Ria Slotboom, tel. 0318 – 612 713 of via cursusinfo@kcnv.nl.