1. Home
  2. »
  3. Nieuws
  4. »
  5. Verslagen
  6. »
  7. Dag van de Hond

Dag van de Hond 2011

Een geslaagde dag van de hond

De weersvoorspellingen waren alleen voor deze ene dag in dit droge voorjaar niet best. Toch is het grootste deel van de dag zonnig verlopen. En de bikkels van behendigheid lieten zich niet kennen door een beetje regen……

Helaas was de burgemeester verhinderd door persoonlijke omstandigheden. De opening werd daarom verricht door onze voorzitter Erwin Pels, ons bestuurslid Liesbeth Beerling ( wiens dochter Simone de hoepel had verzorgd) en de hoofdrolspelers Mike en Moa. Als ware helden sprongen zij door de papieren cirkel met het logo van de dag.

Daarna was er van alles te doen.

Om half elf begon de grote kind-hond parade. Het ging niet alleen om de mooiste combinatie, ook de samenwerking en de snelheid waren van belang. Samen met hun hond legden de kinderen een combisportparcours af en in drie categorieën was er een leuke prijs te winnen, nl een t-shirt met een foto van de combinatie voor het baasje en een grote zak voer voor de hond. Dit werd gesponsord door odysign.nl en Yarrah biologisch hondenvoer. Voor alle deelnemers was er een oorkonde en iets lekkers voor baas en hond.

Om te zien wat allemaal gebeurde, kunt u het beste de foto’s elders op deze site bekijken, maar een paar dingen wil ik niet ongenoemd laten: er was een tekenhoek voor de kinderen, er was een loterij met heel veel prijzen, iedereen ging met een tasje met spulletjes voor de hond naar huis, voor een natje en lekkere hapjes was gezorgd, enzovoort. Dat dit alles niet mogelijk zou zijn geweest als we niet hadden kunnen steunen op een groot aantal enthousiaste, hardwerkende vrijwilligers is natuurlijk wel duidelijk! Het bestuur van de KCNV wil al deze mensen nogmaals hartelijk bedanken en we hopen dat jullie ondanks het vele werk toch ook vooral een leuke dag hebben gehad!

Behendigheid werd gedemonstreerd op een deel van het terrein, waar bezoekers tussen de lessen door ook zelf met hun hond aan de slag konden. Dit onder deskundige begeleiding, dat spreekt vanzelf.

Ondertussen waren er op het hoofdveld demonstraties flyball, apporteren, puppycursus en liet de Schotse Herdervereniging zien hoe kinderen en (ervaren) honden met veel plezier van elkaar kunnen leren.

Marlouke Roos van Sportdog gaf een presentatie van treibball, een in Nederland nog vrij nieuwe sport, die mogelijkheden biedt voor baas en hond die niet in olympische topconditie verkeren. Iets om zeker verder mee te gaan. Binnenkort komt zij, als het goed is een workshop geven bij onze vereniging.

Ook de Manchester Terriërs waren te gast en die lieten zien hoe goed deze honden presteren bij bijvoorbeeld flyball en behendigheid. Kleine honden met grote mogelijkheden!

Maar liefst vier hondentrimsters waren er. Zij lieten zien wat een trimbeurt kan betekenen voor onze viervoeters. Dat verschillende honden los op tafel stonden toont wel aan dat deze dames bijzonder diervriendelijk te werk gaan.

Waarschijnlijk door de slechte voorspellingen was het bezoekersaantal niet zo groot als we hadden verwacht. Het voordeel was echter dat er ruim de tijd was om alle mogelijke vragen te beantwoorden.

Rest ons nog om alle sponsoren te bedanken. Zij staan hieronder vermeld.

Tot ziens op het veld!
Bestuur KCNV

Sponsoren:

AH Bennekom
boekhandel Novita Bennekom
trimsalon Cattincka Harskamp
DA Jan Snijders Bennekom
Faunaland Wolf Bennekom
odysign.nl Ede
Teeling Petfood Veenwouden BV (Rodi en Smolke) Harderwijk
Yarrah Organic Petfood BV Harderwijk